Suszarka do grzybów, owoców i ziół ETA Brisa 1302 90000 Biała

Dostawa gratis
zniżka 29%
  • Vedlejší obrázek
  • Vedlejší obrázek 2
  • Vedlejší obrázek 3
  • Vedlejší obrázek 4
  • Vedlejší obrázek 5
  • Vedlejší obrázek 6
  • Vedlejší obrázek 7
  • Vedlejší obrázek 8

ETA Brisa ułatwi Ci przetwarzanie letnich plonów z ogrodu, produkcję zdrowych smakołyków, herbat ziołowych i domowych mieszanek przypraw.

Nasza cena z Vat: 402

327 zł bez VAT

Dalsze parametry
Obrotowy talerz do suszenia Nie
Liczba płyt suszenia 5
Pobór mocy suszarki owoców 500 W
Regulacja temperatury Tak
Timer/minutnik Tak
Wymiary
Szerokość produktu 33.5 cm
Wysokość produktu 30.0 cm
Głębokość produktu 33.5 cm
Waga produktu 3.9 kg
Szerokość opakowania 37.0 cm
Wysokość opakowania 32.5 cm
Głębokość opakowania 37.0 cm
Waga produktu w opakowaniu 4.7 kg

.

Suszarka do owoców

Gwarantuje równomierną i płynną cyrkulację powietrza, a tym samym oszczędność czasu i energii. Nakładany wysiłek jest znacznie mniejszy - suszenie odbywa się bez stałej kontroli i konieczności przestawiania arkuszy suszących.

Na czytelnym wyświetlaczu LED można wygodnie ustawić żądaną temperaturę (35–70 ° C) oraz timer (0,5–19,5 godz.), którego upływ będzie sygnalizowany sygnałem dźwiękowym.

W skład pakietu wchodzi 5 sit suszących o średnicy 32 cm, które razem tworzą dużą aktywną powierzchnię suszenia (0,34 m2).

  • Antypoślizgowe nóżki zapewniające stabilność na powierzchni roboczej
  • Ochrona przed przegrzaniem
  • Bardzo szybki montaż, prosta obsługa i łatwa konserwacja
  • Praktyczny kształt i design
  • Cicha praca
  • Miejsce na zwijanie przewodu zasilającego
  • Długość przewodu zasilającego 1 m

Suszenie żywności to jedna z najstarszych metod konserwacji znanej człowiekowi. Polega na usunięciu wody z produktu przez jej wyparowanie. Suszenie żywności znane było już w czasach prehistorycznych kiedy to suszono mięso (w tym również ryby).
Pierwotnie suszono mięso z wykorzystaniem słońca i wiatru. Następnie ognia, przy czym proces ten często przypominał wędzenie. Obecnie wykorzystuje się, na skalę przemysłową suszarnie elektryczne, są również niewielkie aparaty umożliwiające suszenie w warunkach domowych (można też wykorzystać piekarnik elektryczny ale wiąże się to ze znacznie większym zużyciem prądu elektrycznego).

Najczęściej suszeniu poddaje się jadalne grzyby kapeluszowe, warzywa (pomidory, marchew, pietruszka, seler i por) i owoce (jabłka, gruszki, śliwki, banany, winogrona (powstają z nich rodzynki).

Na skalę przemysłową suszy się również mleko (powstaje mleko w proszku), ekstrakty kawy (powstaje kawa instant),
bulionów mięsnych i warzywnych (zupy w kostkach). Jedną ze szczególnych metod suszenia jest liofilizacja.

Usunięcie wody uniemożliwia rozwój drobnoustrojów, jak również efektywnie spowalnia przebieg przemian enzymatycznych i nieenzymatycznych.

Dokumentacja tego produktu

Okazje Małe AGD Duże AGD Telewizory i RTV Komputery i Konsole Foto i kamery Telefony i akcesoria Narzędzia i Ogród
DOM I WNĘTRZE Sport i Turystyka Akcesoria Perfumy i drogeria Zabawki Dla dzieci ZWIERZAKI
Zamówienia telefoniczne 801 000 415
Koszyk 0 szt. za 0 zł