Wypiekacz chleba ETA Delicca 7149 90020 dzięki 12 programom przygotuje różne rodzaje chleba, ugotuje pyszny dżem, pomoże przygotować ciasta lub zaczyn. Pieczenie chleba o wadze do 1300 g. Można dostosować jego rozmiar i zbrązowienie skórki w 3 etapach, odpowiednio poprzez opóźnienie rozpoczęcia przygotowania. Zastosowanie znajdzie program Domowy, pozwalający przedłużyć fazę przygotowania chleba. Można w nim upiec chleb bezglutenowy, niezbędny w diecie bezglutenowej. Wszystkie informacje są wyraźnie widoczne na niebieskim wyświetlaczu LCD z podświetleniem, zaletą jest 30 min. pamięci podczas przerwy w zasilaniu. Forma do chleba posiada nieprzywierającą powierzchnię i dwa haki do ugniatania. Pobór mocy wynosi 800 W.
Domowy wypiekacz chleba DELICCA
- Zwycięzca testu w 2010 r. MF DNES
- W pełni automatyczne przygotowanie zapewnia optymalne podgrzewanie, ugniatanie, zaczynianie ciasta (chłodzenie) i jakość wypieku bez własnego udziału
- Wiele zastosowań:
a) pieczenie różnego rodzaju chleba (słony, słodki, biały, pełnoziarnisty lub bezglutenowy)
b) wykonanie różnego rodzaju ciast, dżemow, tortów, ciastek, herbatników, pieczenii itp.
- Konstrukcja z tworzywa sztucznego z eleganckim białym wzorem jest praktycznym kuchennym dodatkiem
- Pojemność maksymalna zbiornika umożliwia wytwarzanie potraw (chleby, torty, ciasta, pieczenie) o wadze do 1,3 kg
- Moc 800 W
PROGRAMY
- Łącznie 12 gotowych programów do przygotowania chleba, ciasta, w tym program do wytworzenia chleba bezglutenowego w specjalnym programie Domowy, przy indywidualnym nastawieniu
- Przegląd programów: Klasyczny, Pełnoziarnisty, Tostowy, Szybki, Słodki, Tort, Marmolada, Ciasto, Super Szybki, Pieczenie, Bezglutenowy, Domowy
- Optymalny proces przygotowania za pomocą zaprogramowanego dwufazowego ugniatania i trójfazowego zaczyniania ciasta
- 1 program może być ustawiony do tworzenia dżemów, marmolady, konserw lub kompotu ze świeżych owoców. Możesz przyrządzić pyszne dżemy lub marmolady według tradycyjnych receptur
- Opcja do ustawienia 2 wielkości bochenków (mały = 0,9 kg, duży = 1,3 kg)
- Wybór 3 stopni koloru skórki (jasna, średnia, ciemna)
Właściwości
- Funkcja opóźnionego startu umożliwia do 12 godzin (w odstępach 10-minutowych) przełożyć przygotowanie chleba. Wieczorem możemy przygotować składniki na chleb a rano zaserwować świeżo upieczony
*Wyświetlanie czasu nawet przy wyłączonym urządzeniu
- Funkcja"PAUZA" umożliwia proste zatrzymanie pracy wypiekacza na dodanie składników lub wyjęcie mieszadeł do wyrabiania ciasta
- Funkcja „KEEP WARM“ utrzymuje przez 60 minut optymalną temperaturę po upieczeniu chleba w komorze piekarnika
- Funkcja sygnalizacji dźwiękowej uprzedza o dodaniu swoich ulubionych składników, o zakończeniu pieczenia lub podgrzewania
- Funkcja "MEMORY" podczas awarii zasilania na ok. 30 min. zapewnia działanie wypiekacza, zabezpiecza przed zmianą ustawień lub przerwania pracy urządzenia
- Możliwość mycia części w zmywarce
Wypiekacz wyposażony jest w:
- Pokrywę na zawiasach z wbudowanym wizjerem, aby umożliwić łatwe przygotowanie i kontrolę wypieku chleba
- Podświetlony na niebiesko wyświetlacz LCD pokazujący stan przygotowań, który jest łatwy do odczytania w każdej sytuacji
- Panel sterowania z dużymi przyciskami i czeskimi napisami dla łatwego programowania
- Włącznik zasilania
- Pojemnik z powłoką nieprzywierającą, która zapewnia łatwe wyjmowanie pieczywa.
- Naczynia są wyposażone w składane uchwyty dla wygodnej obsługi
- 1 rozmiar haków do wyrabiania ciasta (razem 2 szt) z powłoką nieprzywierającą w celu zapewnienia optymalnego rozmiaru i kształtu przygotowywanego ciasta
- Antypoślizgowe nóżki zapewniające dobrą stabilność nawet na bardzo gładkiej powierzchni
- Akcesoria: miarka 200 ml objętości, łopatka dwustronna 5 ml / 15 ml, specjalny hak do wyjęcia haków do wyrabiania, przystawka do pieczenia bagietek i praktyczny zbiór przepisów do wypieków
Akcesoria opcjonalne
*Przystawka do pieczenia francuskich bagietek 4 szt
SZCZEGÓŁOWY OPIS PROGRAMÓW
1. Klasyczny - Program jest przeznaczony do białego pszenicznego i ciemnego chleba żytniego, także do chleba przyprawionego ziołami i rodzynkami
2. Pełnoziarnisty - Program przeznaczony jest do wypieku pełnoziarnistego chleba z mąki z niską zawartością glutenu. To ustawienie wymaga dłuższego czasu na ugniatanie/mieszanie, zaczynianie ciasta (tj. pęcznienie ziaren) i podgrzewanie
3. Tostowy - Program przeznaczony jest do wypieku jasnego chleba francuskiego z chrupiącą skórką i lekkim środkiem. To ustawienie wymaga dłuższego czasu na ugniatanie/mieszanie i zaczynianie ciasta potrzebne, aby uzyskać "oddychającą" strukturę typową dla francuskiego chleba
4. Szybki - Program przeznaczony jest do szybkiego przygotowania białego, pszenicznego i żytniego chleba
5. Słodki - Program przeznaczony jest do wypieku słodkiego chleba z chrupiącą skórką
6. Tort - Program jest przeznaczony do ugniatania/mieszania surowców (np. na tort, ciasto), które są następnie pieczone przez określony czas
7. Marmolada - Program ma na celu przygotowanie dżemu, marmolady lub kompotu ze świeżych owoców
8. Ciasto - Program jest przeznaczony do ugniatania/mieszania i późniejszego zaczyniania ciasta bez pieczenia
9. Super szybki - Program przeznaczony jest do szybkiego przygotowania białego, pszenicznego i żytniego chleba. To ustawienie skraca czas potrzebny do ugniatania/mieszania, a następnie zaczyniania ciasta i pieczenia do minimum
10. Pieczenie - Program przeznaczony jest do wypieku ciemnego chleba, ciast lub pieczeni
11. Bezglutenowy- Program jest przeznaczony do przygotowania bezglutenowego pieczywa
12. Domowy- Program jest przeznaczony do indywidualnego nastawiania wszystkich faz przygotowania chleba (np. bezglutenowego), chałki, pieczeni, „sojowego“ sera i podpuszczki do sera
Dokumentacja tego produktu